Trekornsbørnebrød

Mange af os kender situationen, hvor vi ikke ved, hvad vi skal putte i børnenes madpakker. I mange år leverede vi et utal af Trekornsbørnebrød til Nørre Nebel skole.

Her får du en rigtig sund, god og velsmagende løsning til børnenes madpakker.

Ingredienser

Til 90 Trekornsbørnebrød:

500 gram rugkerner
250 gram hørfrø
1 liter vand
100 gram salt

75 gram Fortschritt
110 gram gær
350 gram mælk
750 gram halvsigtemel
1250 gram vand
75 gram Flutes basis
2,5 kg hvedemel

Fremgangsmåde
  1. De første 3 ingredienser sættes i blød cirka 24 timer, inden du skal bage
  2. Kør alt sammen på en gang i cirka 8 minutter
  3. Lad dejen hvile i 20 minutter
  4. Vej dejen af i bræk på 1800 gram og virk den op. Lad den hvile minimum 20 minutter. Der vil være lidt dej til overs. Det kan du stille på køl og bruge som fordej i morgen.
  5. Slå dejen op i stykker af 60 gram. Tril dem runde og derefter aflange (de skal være 7-8 centimeter lange)
  6. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse
  7. Bag dine madpakkebrød ved 200 grader i cirka 18 minutter. De første 10 sekunder med fuld damp, og de sidste tre minutter med spjældet åbent, så trekornsbørnebrødene bliver helt sprøde