Soyabrød

Soyabrød var det foretrukne brød i vores familie.

Soyagritsene i brødet giver sammen med den helt særlige Vendelbo specialmel en uovertruffen smag.

Ingredienser
Til 2 stk. Soyabrød:
40 gram soyagrits

30 gram solsikkekerner
335 gram vand
350 gram hvedemel
230 gram Vendelbo specialmel
18 gram gær

Fremgangsmåde
  1. Sæt de første 2 råvarer i blød dagen før i koldt vand
  2. Hæld alle råvarerne i din røremaskine. Kør dem sammen 10 minutter ved langsom hastighed og dernæst 6 minutter hurtigt
  3. Dej dejen i 2 lige store dele og virk den op. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  4. Slå dine brød op og vend dem i soyagrits
  5. Stil dejen i raskeskabet, indstil det på 37 grader og en luftfugtighed på 80. Dejen skal raskes en times tid. Hvis du ikke har et raskeskab kan du bygge et selv. Alternativt kan du lave husmor-tricket og tørraske dejen under plastik indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
  6. Snit brøddene 3 gange på langs
  7. Indstil din ovn på 220 grader og sæt en bradepande i bunden af ovnen. Inden du sætter dit bagværk i ovnen kaster du en kopfuld vand ind på den glohede bradepande, så der kommer damp i ovnen. Når du har sat dit bagværk i ovnen skruer du temperaturen ned på 200 grader. Bagetiden er cirka 25 minutter. De sidste 3 minutter skal spjældet være åbent, så al dampen kommer ud af ovnen, så dit bagværk får den helt perfekte tynde sprøde skorpe som du kender det fra din håndværksbager.