Rundstykker

Hardys Bageri slog sig op på tre ting i forhold til rundstykker. For det første skulle de have en høj kvalitet, hvilket blandt andet betød, at vores rundstykker blev bagt på dansk mel fra Valsemøllen, der er uden stråforkorter og Roundup. For det andet skulle der være et stort udvalg. Vi havde op til 25 forskellige slags. Landsgennemsnittet i 2018 var 14. For det tredje skulle de være nybagte. Vi bagte rundstykker flere gange om morgenen, så alle kunne få varme rundstykker med hjem.

Ingredienser
Til 60 Rundstykker:
Fordej laves af:

200 gram mel
8 gram gær
11 gram Flutes basis
4 gram olie
10 gram æg
1 deciliter lunkent vand

2 kilo mel
80 gram gær
110 gram Flutes basis
40 gram olie
300 gram fordej
100 gram æg
1 liter lunkent vand

Fremgangsmåde
  1. Fordej laves dagen før. Du skal bruge 300 gram fordej, og fordejen laves af ingredienserne i opskriften.
  2. På bagedagen: Gær røres ud i vand.Kom alle ingredienserne i skålen til din røremaskine. Ælt nu dejen to minutter ved lav hastighed, og derefter fem minutter ved hurtig.
  3. Dejen hældes ud på bordet og hvor den ligger 20 minutter. Deles derefter i fire lige store stykker, som virkes op. Hviler overdækket minimum 20 minutter.
  4. Dejen deles til 60 rundstykker (altså 15 stk. pr. stykke dej), som trilles runde (virkes runde), pensles med vand og dyppes i birkes. Stil gerne rundstykkerne på hulplade.
  5. Rundstykkerne hæves i to timer, hvor de overdækkes med et fugtigt viskestykke. Sørg for at brødene kan hæve uden de rammer viskestykket. Rundstykkerne skal hæve op til mindst dobbelt størrelse..
  6. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft, og læg en dyb bageplade ind på nederste rille. Når ovnen er gennemvarm smides en lille sjat vand i den dybe bradepande, og rundstykker sættes ind midt i ovnen.
  7. Straks rundstykkerne er sat ind i ovnen, skrues temperaturen ned på 210 grader, og bagetiden er cirka 17-18 minutter. Måske lidt længere, afhængig af hvordan din ovn varmer. Efter 10 minutter lukkes al damp ud af ovnen, og rundstykkerne bages færdige.