Kanelsnegle

Kanelsneglen er traditionelt dansk bagværk, der blev opfundet for omkring 150 år siden. Et EU-direktiv fra 2013 forbød kanelsneglen.

Efter en intens kanelkrig sejrede Hardy og den danske bagerstand, og du kan stadig få kanelsnegle på morgenbordet.

Ingredienser
Til 120 stk. Kanelsnegle:
25 cl. passionssodavand

2500 gram koldt vand
6000 gram koldt hvedemel
200 gram Primat
50 gram salt
250 gram sukker
250 gram fedt
750 gram æg
400 gram gær
5 kg margarine

Snask: (der skal bruges 4 kg snask pr. 6,5 kg dej). Creme ca. 50 %, remonce, ca. 50 % (15 kg sukker, 15 kg margarine + 1 kg æblemarmelade), kanel drysses henover.

Borgmestermasse: (10 kg sukker, 10 kg margarine + 5 kg marcipanmasse Odense bitter brun + 1 kg æblemarmelade). Det er grundopskriften på borgmestermasse. Du skal ikke bruge det hele.

Brun glasur:
Vand, kakaopulver og flormelis.

Fremgangsmåde
  1. Dejen køres sammen (2 minutter langsom og tre minutter hurtig). Den må ikke køres varm.
  2. Margarine rulles ind i dejen. Der skal være 27 lag.
  3. Dejen rulles ned på cirka 2 millimeter i tykkelsen og 50-60 centimeter i bredden.
  4. Snask smøres ud på dejen.
  5. Der lægges en stribe borgmestermasse i toppen af dejen (så den er i midten af den færdige snegl).
  6. Kanelsneglene rulles.
  7. De skæres nu i stykker af 1,5 til 2 centimeter.
  8. Kanelsneglene puttes i runde forme.
  9. Kanelsneglene hæves til dobbelt størrelse.
  10. Kanelsneglene bages i 15 minutter ved 200 grader (sæt dem ind i ovnen ved 240 grader).
  11. Fjern de runde forme (det er nemmest at tage formene af, mens sneglene stadig er varme).
  12. Kanelsneglene pyntes af med brun glasur i yderkanten og i midten.
  13. Drik passionssodavanden. I sommerferien lavede vi altid så meget wienerbrød, at jeg fik vabler i fingrene af at røre glasur. Til at dulme smerterne gav min far mig lov til at få en passionssodavand til arbejdet.