Grahamsbrød

Grahamsbrøddet er en gammel klassiker der har været bagt i vores bageri siden det blev etableret i 1914. Grahamsmel er en grov mel og brøddet giver dermed en større mæthedsfornemmelse end for eksempel en klassisk formfranskbrød. Derudover har brøddet den fordel at det er et af vores eneste brød, hvor vi ikke anvender fordej eller kerner der skal sættes i blød dagen før eller nogle timer før dejen
laves. Grahamsbrøddet er således et hurtigt og velsmagende brød at bage, hvis du har travlt.

Ingredienser
Til 2 Grahamsbrød:
500 gram vand

25 gram gær
12,5 gram salt
350 gram hvedemel
500 gram grahamsmel
25 gram margarine

Fremgangsmåde
  1. Hæld alle råvarerne i din røremaskine. Kør dem sammen 10 minutter ved langsom hastighed og dernæst 6 minutter hurtigt.
  2. Dej dejen i 2 lige store dele og virk den op. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  3. Slå dine brød op og vend dem i grahamsmel
  4. Snit brøddene 7 gange på skrå
  5. Stil dejen i raskeskabet, indstil det på 37 grader og en luftfugtighed på 80.
  6. Dejen skal raskes en times tid. Hvis du ikke har et raskeskab kan du bygge et selv. Alternativt kan du lave husmor-tricket og tørraske dejen under plastik indtil den har hævet til dobbeltstørrelse
  7. Indstil din ovn på 220 grader og sæt en bradepande i bunden af ovnen. Inden du sætter dit bagværk i ovnen kaster du en kopfuld vand ind på den glohede bradepande, så der kommer damp i ovnen. Når du har sat dit bagværk i ovnen skruer du temperaturen ned på 200 grader. Bagetiden er cirka 27 ½ minut. De sidste 3 minutter skal spjældet være åbent, så al dampen kommer ud af ovnen, så dit bagværk får den helt perfekte tynde sprøde skorpe som du kender det fra din håndværksbager.