Brunkager

Vores brunkager var så gode, at kunderne ikke kun købte dem til jul, men hele året rundt.

Bedre anbefaling kan man da ikke få…
Ingredienser
Til 180 stk. brunkager:
250 gram smør

125 gram mørk sirup
250 gram sukker

500 gram hvedemel
6 gram nelliker
6 gram kanel
20 gram hasselnøddeflager
20 gram mandelflager
6 gram potaske
38 gram vand

Fremgangsmåde
  1. Smør vejes af i en gryde sammen med mørk sirup og sukker. Det hele smeltes ved middel varme.
  2. I skålen til røremaskine kommes hvedemel, stødte nelliker, kanel, hasselnøddeflager, mandelflager, potaske og vand.
  3. Hæld indholdet fra gryden ved og rør det sammen med kagespartel i 3-4 minutter, indtil dejen er samlet.
  4. Tag brunkagedejen ud på køkkenbordet, saml den sammen og del i tre lige store stykker, der hver vejer knap 400 gram.
  5. Tril til pølser på cirka 20 centimeters længde, og læg dem derefter i fryseren i en times tid.
  6. Skæres derefter i tynde skiver (ca. 3-4 millimeter) med en skarp kniv og lægges på bageplade med bagepapir. Du kan godt have 30 brunkager på hver plade. Hver pølse skal blive til omkring 60 brunkager.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme (ikke varmluft), og her skal de have cirka 7-8 minutter.
  8. De færdigbagte brunkager køles af på en rist, hvor de bliver knasende sprøde.